Office 2019 en Office 2021 de nieuwste Office versies.

2023-02-24
R Mahn

Office 2019 en Office 2021 zijn de nieuwste versies van Microsoft Office.

Beide pakketten bevatten de standaardprogramma's, zoals Word, Excel en PowerPoint, en zijn bedoeld om gebruikers te helpen bij het maken van professionele documenten, spreadsheets en presentaties. Het belangrijkste verschil tussen Office 2019 en Office 2021 is de manier waarop ze worden aangeboden. Office 2019 is een eenmalige aankoop, terwijl Office 2021 alleen beschikbaar is via een abonnement op Microsoft 365. Dit betekent dat gebruikers die Office 2019 kopen, het product voor altijd bezitten, terwijl gebruikers die Office 2021 gebruiken, het product alleen kunnen blijven gebruiken zolang ze een actief Microsoft 365-abonnement hebben.

Een ander verschil tussen de twee versies is dat Office 2021 meer nadruk legt op samenwerking en communicatie. Dit komt doordat het pakket betere samenwerkingsfuncties heeft, zoals Teams, waarmee gebruikers gemakkelijker kunnen samenwerken en communiceren met anderen. Office 2019 is daarentegen meer gericht op individueel gebruik. Hoewel het nog steeds samenwerking ondersteunt, ligt de nadruk meer op individueel gebruik en het maken van professionele documenten en presentaties.

Naast de standaard Office 2019/2021 zijn er ook verschillende edities van Office beschikbaar, waaronder Office Home and Student en Office Home and Business. Het verschil tussen deze edities ligt in de meegeleverde programma's en de prijs. Office Home and Student 2019/2021 bevat Word, Excel, PowerPoint en OneNote en is bedoeld voor studenten en gezinnen die alleen de basisprogramma's nodig hebben. Office Home and Business 2019/2021 bevat daarentegen alle programma's van Office Home and Student plus Outlook, en is bedoeld voor kleine bedrijven en zelfstandigen die behoefte hebben aan extra communicatie- en organisatieprogramma's.

Tot slot is er nog Office Professional Plus, een uitgebreidere versie van Office die alleen beschikbaar is voor zakelijke klanten. Office Professional Plus bevat alle programma's van Office Home and Business, plus Access en Publisher.

Kortom, het is belangrijk om te bepalen welke versie het beste past bij uw behoeften en budget. Beide versies bieden een breed scala aan programma's en functies die u helpen bij het maken van professionele documenten en presentaties, en het beheren van uw e-mail en agenda. Door de verschillen tussen de edities te begrijpen, kunt u ook bepalen welke versie het beste past bij uw individuele behoeften en doelen.

Microsoft Office is al decennialang de standaardsoftware voor kantoorwerk. Het is een krachtig hulpmiddel voor het maken van documenten, presentaties en spreadsheets en het beheren van e-mails en agenda's. Office is een onmisbaar onderdeel geworden van het dagelijks leven van miljoenen mensen over de hele wereld. Office 2019 en Office 2021 zijn de nieuwste versies van deze populaire software, maar wat zijn nu de belangrijkste verschillen tussen deze twee versies?

Office 2019 is een eenmalige aankoop, wat betekent dat u het product eenmalig koopt en dit product voor altijd bezit. Het is de meest recente versie van Office die zonder een abonnement op Microsoft 365 kan worden gebruikt. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor diegenen die niet willen betalen voor een abonnement en die het liefst hun software willen bezitten. Aan de andere kant, Office 2021 is alleen beschikbaar via een abonnement op Microsoft 365. Dit abonnement biedt toegang tot de meest recente versie van Office, evenals andere functies zoals OneDrive-opslag en Teams, wat het tot een aantrekkelijke optie maakt voor mensen die bereid zijn om te betalen voor de nieuwste functies en updates.

Een belangrijk verschil tussen de twee versies is de manier waarop ze worden ondersteund. Office 2019 wordt alleen ondersteund tot 2025, terwijl Office 2021, omdat het een abonnement is, altijd up-to-date zal zijn en daardoor continu ondersteund wordt. Dit betekent dat gebruikers die Office 2019 kopen, op een gegeven moment moeten upgraden naar een nieuwere versie van Office of overstappen op Office 365, terwijl Office 2021-gebruikers altijd toegang hebben tot de nieuwste versie van de software.

Een ander verschil tussen Office 2019 en Office 2021 is de nadruk op samenwerking en communicatie. Office 2021 legt meer nadruk op samenwerking en communicatie dan Office 2019. Dit komt omdat het pakket betere samenwerkingsfuncties heeft, zoals Teams, waarmee gebruikers gemakkelijker kunnen samenwerken en communiceren met anderen. Office 2019 ondersteunt ook samenwerking, maar ligt meer de nadruk op individueel gebruik en het maken van professionele documenten en presentaties.

Beide versies van Office hebben een vergelijkbare interface en bieden vergelijkbare functies. Toch heeft Office 2021 een aantal nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van Office 2019. Enkele van de nieuwe functies in Office 2021 zijn onder andere spraak-naar-tekst-functionaliteit in Word, Excel en PowerPoint, een verbeterde verfijning van zoekopdrachten in Outlook en de mogelijkheid om Microsoft 365-bestanden te openen en op te slaan in de cloud.

Naast de standaard Office 2019/2021 zijn er ook verschillende edities van Office beschikbaar, waaronder Office Home and Student en Office Home and Business. Het verschil tussen deze edities ligt in de meegeleverde programma's en de prijs.
Office Home and Student 2019/2021 bevat Word, Excel, PowerPoint en OneNote